Twee jaar lang heeft Poekie knuffeltjes bezorgd aan patiëntjes in verschillende ziekenhuizen. Dit kon enkel door de énorme inzet van heel veel creatieve mensen die mee knuffels hebben gemaakt. Na twee zeer intensieve jaren werd het Poekie-project in februari 2014 afgesloten. Maar de mensen van Zonnedekens zijn met een nieuw project gestart, namelijk Zonneknuffels. Zo kunnen al die creatieve mensen knuffels blijven maken én zo blijven de kinderen knuffels ontvangen! :)

Een DANK JE WEL aan al de mensen die het Poekie-project hebben gesteund!!!

Lieve groetjes,
Saskia & Poekie

maandag 29 april 2013

Knuffels voor het UZ Gent!

 
Morgen moet zoon Robbe naar het UZ Gent voor controle-onderzoeken. Toch altijd een beetje spannend, zelfs een jaar na het einde van zijn behandeling...
 
We nemen weer héél veel knuffels mee, zoals jullie op bovenstaande foto kunnen zien. Naast de extra grote knuffels nemen we ook mee :

 
-Knuffels voor de kinderkankerafdeling. Deze keer hadden ze graag en keer individuele knuffels ipv de knuffel-tasjes. Poekie heeft er voor gezorgd dat er zowel voor de jongste kinderen als voor de tieners iets leuks bij is.

 
-Voor het eerst neemt Poekie ook knuffels mee voor de afdeling intensieve zorgen. Hier komen sommige kinderen heel onverwacht binnen... zonder knuffel. Grote knuffels, kleine knuffels,... voor iedereen een beetje troost en lief gezelschap! Ze hebben op de afdeling het  liefst stoffen en katoenen knuffels, die zeker gewassen kunnen worden.
 
 
-Op al de kinderafdelingen hebben ze een 'prikkenmand'. Na het bloedprikken of een ruggenprik of een andere prik mogen de kindjes dan iets uit de mand kiezen. Of Poekie voor knuffeltjes kan zorgen? Zeker!  


-En natuurlijk nemen we ook een grote doos vol Pluisjes mee, voor De Lieving. Dat is de opvang voor de broertjes/zusjes van de patiëntjes. Het is de 2de keer dat we Pluisjes leveren in het UZ Gent, in totaal iets meer dan 100 stuks! De andere Pluisjes gaan binnenkort op zoek naar 'n vriendje in het UZ Antwerpen en UZ Leuven.
 
Lieve mensen, hartelijk bedankt voor jullie steun en inzet voor het Poekie-project! Dank zij jullie kan Poekie morgen weer héél veel knuffels meenemen!
 
Liefs, Poekie

Mister J Pink op bezoek bij Poekie (een kijkje achter de schermen)

 
 
Afgelopen week had Poekie bezoek van Mister J Pink! Mister J Pink bezoekt 'goede doelen' en helpt daar dan voor 'n tijdje mee. Hier zien jullie een korte samenvatting van afgelopen week, en zo hebben jullie meteen ook een idee hoe het Poekie-project in z'n werk gaat.
 
Mister J Pink en Poekie stuurden info-mailtjes naar creatieve mensen én naar de ziekenhuizen. Ook werd er telefonisch contact opgenomen met de ziekenhuizen om afspraken te maken voor de leveringen van de knuffels.
 
 
Als de knuffels hier aankomen worden ze uitgepakt en passeren ze even langs de foto-tent.
Nadien worden de foto's nog bewerkt in een foto-programma, en dan kunnen ze op het Poekie-blog geplaatst worden.

 
Mister J Pink en Poekie hebben de afgelopen week bijna 300 'Pluisjes' verpakt!! Super hé!! 
Ook werden de knuffels voor het UZ Gent klaar gezet, maar daarover lezen jullie straks meer in een volgend berichtje.
Alle knuffels werden weer netjes gesorteerd... per seizoen, babyknuffels, dierentuinknuffels, sprookjes & monstertjes,... iedere knuffel vindt wel een plaatsje in een Poekie-doos. Nadien werden de dozen weer netjes opgestapeld, tot we weer een volgende levering mogen klaarmaken.
 
 
Poekie en Mister J Pink hadden een heerlijke week samen! De laatste dag trakteerde Poekie nog met een lekker gebakje! :)
 
Bedankt Mister J Pink voor je hulp!!
 
(en straks lezen jullie meer over de levering voor het UZ Gent. De knuffels die hier de afgelopen dagen zijn aangekomen worden deze week en volgende week op het blog geplaatst. Het was nu even druk met het inpakken van de knuffels...)
 
Groetjes, Poekie