Twee jaar lang heeft Poekie knuffeltjes bezorgd aan patiëntjes in verschillende ziekenhuizen. Dit kon enkel door de énorme inzet van heel veel creatieve mensen die mee knuffels hebben gemaakt. Na twee zeer intensieve jaren werd het Poekie-project in februari 2014 afgesloten. Maar de mensen van Zonnedekens zijn met een nieuw project gestart, namelijk Zonneknuffels. Zo kunnen al die creatieve mensen knuffels blijven maken én zo blijven de kinderen knuffels ontvangen! :)

Een DANK JE WEL aan al de mensen die het Poekie-project hebben gesteund!!!

Lieve groetjes,
Saskia & Poekie

zaterdag 4 februari 2012

Knuffels van Zonnedekens!

Zonnedekens (link op Facebook) stuurde een doos vol leuke knuffels naar Poekie! Hartelijk bedankt!

Wat is een zonnedeken?
Een zonnedeken is een deken voor een kind gemaakt in patchwork-, brei- en haaktechniek.

Waarom zonnedekens?
Gelukkig zijn de meeste kinderen gezond. Ze kunnen spelen, naar school gaan en zijn niet ziek. Helaas is er ook een grote groep kinderen die lijdt aan een chronische of ernstige (soms levensbedreigende) ziekte. Deze kinderen komen in aanmerking voor een zonnedeken. Ze kunnen er lekker onder wegkruipen als ze zich niet lekker voelen. We hopen dat ze mooie dromen onder dit deken hebben en dat het hen troost biedt zodat ze even worden afgeleid van pijn en verdriet! De dekens worden gemaakt door vrijwilligers en worden kosteloos geschonken!

Zo een mooi initiatief!!


Dikke knuffel van Poekie!

hANdgemaakt!


An van hANdgemaakt is mama van 2 dochters en werkt halftijds als nachtverpleegkundige in een woon -en zorgcentrum. Ze is dol op stof bestellen en opstapelen in haar kast en soms maakt ze daar dan eens iets mee. Haar maaksels dienen steevast om haar naasten te plezieren, een goed doel te steunen of om haar huisgenoten en bij uitzondering zichzelf te kleden.

Haar levensdoel en motto: het opvrolijken van de medemens.

An, hartelijk bedankt voor je supermooie knuffels!
Groetjes van Poekie :-)