Twee jaar lang heeft Poekie knuffeltjes bezorgd aan patiëntjes in verschillende ziekenhuizen. Dit kon enkel door de énorme inzet van heel veel creatieve mensen die mee knuffels hebben gemaakt. Na twee zeer intensieve jaren werd het Poekie-project in februari 2014 afgesloten. Maar de mensen van Zonnedekens zijn met een nieuw project gestart, namelijk Zonneknuffels. Zo kunnen al die creatieve mensen knuffels blijven maken én zo blijven de kinderen knuffels ontvangen! :)

Een DANK JE WEL aan al de mensen die het Poekie-project hebben gesteund!!!

Lieve groetjes,
Saskia & Poekie

zaterdag 9 maart 2013

Poekie aan de haak + patroontjes (1)


 

 
 
Natuurlijk haakt Poekie ook mee knuffels voor de kindjes! :)
En er zijn zoveel leuke en mooie patroontjes om mee aan de slag te gaan! Poekie heeft al een kleine bibliotheek aan creatieve boeken, maar snuist ook graag rond op internet, op zoek naar nog méér patroontjes! Haakverslaving? Euh...
 
patroontjes :


Poekie-centjes en Poekie-materiaal 
 
Poekie heeft al énorm veel knuffelpakketjes aan de kinderen in het ziekenhuis kunnen geven het afgelopen jaar.  Per pakketje zo'n 3-tal knuffels (groot, gewoon, sleutelhangertje of brooche...). Natuurlijk verpakt Poekie alles graag mooi. Een label rond de knuffel, knuffels in zijdepapier, alles in 'n mooi tasje. En de Pluisje gaan ook mooi verpakt worden in doorschijnenede zakjes, en daar dan een Poekie-sticker op. Sommige afdelingen in het ziekenhuis hebben de grote knuffels liever 'individueel'. Dan doet Poekie een label rond de knuffels, gaan de knuffels in een mooie grote doos. Dus Poekie heeft verpakkingsmateriaal nodig, en dat kost centjes. Gelukkig was de spaarpot nog mooi gevuld (oa door deze lieve dames!). Dus bestelde Poekie :
 
-500 papieren zakjes
-500 zijdepapier blauw
-500 zijdepapier roze
-500 zijdepapier oranje
-500 blanco stickers (om leeftijd op te vermelden)
-600 mooie labels (met dank aan Atelier Corneel, en gedrukt bij PX)
-1000 doorschijnende kleine plastic zakjes (oa voor de Pluisjes-actie)
-Poekie-stickers (met dank aan Ikapa, ze maakte het ontwerp ook voor het Poekie-logo)
-150 gelukspopjes
-100 enveloppen (er is al 'n tijdje een idee waar ik ze voor nodig zal hebben...)
 
En toen was de spaarpot leeg! Maar... Poekie is 'n echte gelukskat! Twee weken geleden speelde het pannel van De Zoete Inval op Radio 2 ten voordele van Poekie! Enne... we hebben 600euro gewonnen!!! Joepie!! Nu kan Poekie weer op beide oortjes slapen, en verder dromen van leuke acties voor de kinderen, en verder dromen van verpakkingsmateriaal voor volgend jaar!
 
Dus Poekie gebruikt de centjes enkel voor aankopen van materiaal dat nodig is om de pakketjes te maken. Bolletjes katoen en wol... daar zorgt het Poekie-baasje zelf voor! :)
 
Zo, nu hebben jullie toch 'n beetje 'n idee hoe Poekie werkt, hoe Poekie zijn kleine boekhouding doet! :)
 
Nog een fijne dag! Poekie & Saskia