Twee jaar lang heeft Poekie knuffeltjes bezorgd aan patiëntjes in verschillende ziekenhuizen. Dit kon enkel door de énorme inzet van heel veel creatieve mensen die mee knuffels hebben gemaakt. Na twee zeer intensieve jaren werd het Poekie-project in februari 2014 afgesloten. Maar de mensen van Zonnedekens zijn met een nieuw project gestart, namelijk Zonneknuffels. Zo kunnen al die creatieve mensen knuffels blijven maken én zo blijven de kinderen knuffels ontvangen! :)

Een DANK JE WEL aan al de mensen die het Poekie-project hebben gesteund!!!

Lieve groetjes,
Saskia & Poekie

woensdag 27 maart 2013

Knuffels (én Pluisjes) voor het UZ Gent! :) 
40 lente-pakketjes voor het UZ Gent... en al 50 Pluisjes!
 
Ik kreeg vorige week bericht van mama Vanessa dat Jonas vandaag naar het UZ Gent moest voor zijn nabehandeling. En ze hadden nog plaats in de auto voor Poekie-knuffels. Dus nam ik contact op met de afdeling kinderoncologie om hen te verwittigen dat er weer vele knuffelpakketjes op komst zijn. Met de Paasdagen hebben ze al vele kadootjes om uit te delen. Het kan dus zijn dat er een gedeelte van de pakketjes naar de algemene afdeling pediatrie wordt gebracht. Daar zijn de kinderen ook steeds blij met een Poekie-pakketje.
 
Ik informeerde of Poekie eind april (als Robbe op controle moet)  Pluisjes kon meebrengen... Natuurlijk, maar ze konden nu ook al Pluisjes gebruiken! Tijdens de schoolvakantie komen er namelijk vele broers/zussen naar De Lieving ( opvang & speel-en leefruimte in het UZ Gent voor de broers/zussen). Dus Poekie vulde een mand met 50 Pluisjes! Mooi hé!
 
En eind april worden de overige Pluisjes dan verder verdeeld! Het zou fijn zijn als de Pluisjes hier tussen 15 en 25 april aankomen (liefst niet tussen 8 en 15 april, want wegens 'vakantie' zijn we dan niet altijd thuis.) Alvast hartelijk bedankt! :)
 
 
Lieve creatieve mensen, allemaal nog eens BEDANKT voor de vele mooie knuffels, voor de leuke Pluisjes! Zo kunnen we samen de kinderen een glimlach bezorgen! :)
 
Groetjes van Poekie!

We Love Marie Fonds (project in de kijker)

 
Deze keer zet Poekie graag het We Love Marie Fonds vzw in de kijker.
 
Het fonds werd opgericht na het overlijden van de driejarige Marie in 2012.In die periode verbleef onze zoon Robbe ook in het UZ Gent. Ik leerde daar de mama van Marie kennen, en haakte een knuffeltje voor Marie en haar zus. Maar Marie verloor in korte tijd de strijd tegen kanker. De ouders, familie en vrienden kregen zoveel steun van hun omgeving dat een fonds werd opgericht. Vandaag verzamelt het We love Marie fonds vzw geld in. Niet alleen om zieke kinderen bij te staan, maar ook de familieleden van jonge patiënten te helpen en de oncologische afdeling van het UZ Gent te steunen.

Via het We Love Marie Fonds wordt ook de waardevolle boodschap van Marie doorgegeven : liefde, vriendschap en verbondenheid, iets betekeken voor anderen. Dat is iets wat kleine grote Marie aan iedereen wil meegeven.

We Love Marie organiseert regelmatieg acties : een prachtige kerstmarkt, Antwerpen 10 Miles via sponsoring, verkoop paaseitjes,...

Dikke knuffel voor Marie*, haar familie en alle lieve mensen die het We Love Marie fonds steunen!

Zoveel moois van Marjan!


 
 
Marjan Wouters haakte al deze supermooie knuffels voor het Poekie-project!! Zo geraken de Poekie-dozen weer goed gevuld! Molletje mag bij de herfstknuffels, kangoeroe en aap en leeuw bij de jungle/dierentuinknuffels, draakje bij de sprookjesknuffels,.... En zo vindt iedere knuffel wel een plaatsje bij Poekie en nadien een nieuw vriendje in het ziekenhuis!

 
Marjan, hartelijk bedankt voor al dit moois!!!
Lieve groetjes van Poekie!