Twee jaar lang heeft Poekie knuffeltjes bezorgd aan patiëntjes in verschillende ziekenhuizen. Dit kon enkel door de énorme inzet van heel veel creatieve mensen die mee knuffels hebben gemaakt. Na twee zeer intensieve jaren werd het Poekie-project in februari 2014 afgesloten. Maar de mensen van Zonnedekens zijn met een nieuw project gestart, namelijk Zonneknuffels. Zo kunnen al die creatieve mensen knuffels blijven maken én zo blijven de kinderen knuffels ontvangen! :)

Een DANK JE WEL aan al de mensen die het Poekie-project hebben gesteund!!!

Lieve groetjes,
Saskia & Poekie

zondag 29 september 2013

Nathalie Slosse en Talismanneke!Nathalie Slosse was vorig jaar ook een 'vrouw met een missie' in Libelle. Zij sprak met de redactie van Libelle over het Poekie-project... en zo ben ik nu ook een 'vrouw met een missie'. Een hartelijke dank dus aan Nathalie!  :) Maar wie is Nathalie...
 
Nathalie richtte de vzw Tallismanneke op. Met deze vzw wil Nathalie het geluk van groot en klein bevorderen. Ze ontwikkelt allerlei hulpmiddelen om creatief en met fantasie in het leven te staan. Rond haar boeken geeft ze workshops en lezingen voor volwassenen en kinderen. Met één van haar prentboeken, Grote Boom Is Ziek, wil een open communicatie over een ernstige ziekte bij een geliefde ander stimuleren. Kinderen eerlijk betrekken wanneer iemand in hun omgeving getroffen wordt door een levensbedreigende ziekte, maakt de situatie voor alle betrokkenen minder bedreigend.
Nathalie Slosse schreef het verhaal nadat ze in 2007 zelf als mama van een zoontje van 2 geconfronteerd werd met borstkanker. Omdat zo’n jonge kinderen vaak nog moeite hebben om de concentratie te behouden bij een lang verhaal werden ook verschillende nevenactiviteiten ontwikkeld, die het verhaal van Snuiter en zijn vriend Grote Boom tot leven brengen. Kinderen krijgen op die manier de kans om zich aan te passen aan de nieuwe situatie. Snuiter, een lieve egel, is het hoofdfiguur in het boek. Er is nu ook een Snuiter-speeltas, bedoeld voor kinderen.

 
Ook haar andere boeken gaan over gevoelige thema's : Toverdruppels nodigt kleine kinderen uit om over verdriet en troost te spreken, De Visjes Van Océane help jonge kinderen omgaan met de emotionele schok na een zelfdoding, Het Nachtwensjesautomaat is dan weer een wonderlijk boekje dat de zorgen even doet vergeten,...
 
Op de website van Talismanneke kan je nog veel meer lezen over mooie projecten! Of je kan Talismanneke ook volgen via Facebook.
 
Lieve groetjes van Saskia & Poekie
xxx