Twee jaar lang heeft Poekie knuffeltjes bezorgd aan patiëntjes in verschillende ziekenhuizen. Dit kon enkel door de énorme inzet van heel veel creatieve mensen die mee knuffels hebben gemaakt. Na twee zeer intensieve jaren werd het Poekie-project in februari 2014 afgesloten. Maar de mensen van Zonnedekens zijn met een nieuw project gestart, namelijk Zonneknuffels. Zo kunnen al die creatieve mensen knuffels blijven maken én zo blijven de kinderen knuffels ontvangen! :)

Een DANK JE WEL aan al de mensen die het Poekie-project hebben gesteund!!!

Lieve groetjes,
Saskia & Poekie

zondag 19 augustus 2012

Lena en 2508...


Poekie had een heerlijke vakantie aan de kust!
Met volle energie gaat Poekie nu weer aan het werk! De komende dagen/weken worden hier weer foto's geplaatst van de knuffels die Poekie heeft ontvangen.
Een jaar geleden, 19/08/2011, werd Robbe onverwacht opgenomen in het UZ Gent met lymfeklierkanker. Gelukkig gaat alles nu weer goed. Een beetje een bijzondere dag toch wel... en daarom wil  Poekie vandaag graag een bijzonder mooi project voorstellen...

Op 6 augustus 2010 werd bij Lena lymfeklierkanker vastgesteld. Ze was toen 4,5 jaar oud. Nu is Lena 6 jaar en ze krijgt nog steeds chemotherapie. Gelukkig zijn de vooruitzichten goed.
Op 6 augustus 2010 veranderde haar wereld, maar ook die van haar broertje, papa en mama . Gelukkig zijn er organisaties die Lena helpen. Lena wordt behandeld in het UZ Gent, waar het Kinderkankerfonds alle gezinnen van een kind met kanker ondersteunt.
Op 25 augustus 2012 organiseren de ouders van Lena, samen met vele vrienden, een benefiet 2508 ten voordele van het Kinderkankerfonds. Samen met het Kinderkankerfonds willen ze de 'kanjerketting' introduceren in het UZ Gent. De KanjerKetting is tegelijk beloningssysteem en wegwijzer en bestaat uit kralen. Elke kraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie, verblijf op de intensive care enz. Kinderen met kanker rijgen deze KanjerKralen aan een ketting. Die ketting, de KanjerKetting, vertelt hun verhaal.

Wij steunen dit prachtige project! Doen jullie ook mee?