Twee jaar lang heeft Poekie knuffeltjes bezorgd aan patiëntjes in verschillende ziekenhuizen. Dit kon enkel door de énorme inzet van heel veel creatieve mensen die mee knuffels hebben gemaakt. Na twee zeer intensieve jaren werd het Poekie-project in februari 2014 afgesloten. Maar de mensen van Zonnedekens zijn met een nieuw project gestart, namelijk Zonneknuffels. Zo kunnen al die creatieve mensen knuffels blijven maken én zo blijven de kinderen knuffels ontvangen! :)

Een DANK JE WEL aan al de mensen die het Poekie-project hebben gesteund!!!

Lieve groetjes,
Saskia & Poekie

zondag 4 maart 2012

Wolgeit2mi`s!

De Wolgeit bezorgde Poekie een grote doos met kleine vingerpopjes, knuffeltjes en Wolgeit2mi's...
Dit woord is ontstaan door de domeinnaam "De Wolgeit" en de werkmethode "amigurumi" en omdat de pop uit 2 delen bestaat: een hoofdgedeelte en een lijfje.
Het onderlijf in combinatie met het hoofdgedeelte kan dienen als educatie, waarbij de kopjes van de verschillende dieren gewisseld kunnen worden, om zo de kinderen te leren welk kopje op welk onderlijf hoort, niet alleen qua kleur maar ook qua vorm.
Het kopgedeelte kun je gebruiken als vingerpop, je kunt er (ligt een beetje aan de maat) 2 of 3 aan 1 hand hebben en zo op deze manier een heel schouwspel opvoeren. Natuurlijk kun je dat ook met 1 popje doen. Je kunt er zelf een verhaal bij vertellen.
Echt superleuk en héél origineel!
Breng zeker eens een bezoekje aan de cadeaushop én aan de winkel met patronen! Zovvel leuks en creatiefs!! 
 
Hartelijk bedankt en lieve groetjes van Poekie :)