Twee jaar lang heeft Poekie knuffeltjes bezorgd aan patiëntjes in verschillende ziekenhuizen. Dit kon enkel door de énorme inzet van heel veel creatieve mensen die mee knuffels hebben gemaakt. Na twee zeer intensieve jaren werd het Poekie-project in februari 2014 afgesloten. Maar de mensen van Zonnedekens zijn met een nieuw project gestart, namelijk Zonneknuffels. Zo kunnen al die creatieve mensen knuffels blijven maken én zo blijven de kinderen knuffels ontvangen! :)

Een DANK JE WEL aan al de mensen die het Poekie-project hebben gesteund!!!

Lieve groetjes,
Saskia & Poekie

woensdag 2 mei 2012

Knuffels van Zonnedekens!Miet, Mieke en Marleen van Zonnedekens maakten deze prachtige beren en knuffels voor het Poekie-project!! Onlangs kwam Poekie Miet Verbeke (coördinator Zonnedekens) tegen in het UZ Gent. Miet en haar collega brachten prachtige quilt-dekentjes voor de kinderen. En Poekie kreeg een doos vol knuffels!!

"Een zonnedeken is een deken voor een kind gemaakt in patchwork-, brei- en haaktechniek.Gelukkig zijn de meeste kinderen gezond. Ze kunnen spelen, naar school gaan en zijn niet ziek. Helaas is er ook een grote groep kinderen die lijdt aan een chronische of ernstige (soms levensbedreigende) ziekte. Deze kinderen komen in aanmerking voor een zonnedeken. Ze kunnen er lekker onder wegkruipen als ze zich niet lekker voelen. We hopen dat ze mooie dromen onder dit deken hebben en dat het hen troost biedt zodat ze even worden afgeleid van pijn en verdriet! De dekens worden gemaakt door vrijwilligers en worden kosteloos geschonken!"Hartelijk bedankt en lieve groetjes van Poekie :)