Twee jaar lang heeft Poekie knuffeltjes bezorgd aan patiëntjes in verschillende ziekenhuizen. Dit kon enkel door de énorme inzet van heel veel creatieve mensen die mee knuffels hebben gemaakt. Na twee zeer intensieve jaren werd het Poekie-project in februari 2014 afgesloten. Maar de mensen van Zonnedekens zijn met een nieuw project gestart, namelijk Zonneknuffels. Zo kunnen al die creatieve mensen knuffels blijven maken én zo blijven de kinderen knuffels ontvangen! :)

Een DANK JE WEL aan al de mensen die het Poekie-project hebben gesteund!!!

Lieve groetjes,
Saskia & Poekie

zondag 14 juli 2013

Knuffels UZA + verslagje filmdag Libelle-tv


(Saskia, Sanne, Robbe - met dank aan het UZA)
 
Afgelopen vrijdag brachten Robbe en ik, samen met de Libelle-filmploeg, knuffels naar het UZA. Een doos met grote knuffels, een doos met kleine knuffels voor de prikkenmand en 2 Poekie-pakketjes voor 2 nieuwe patiëntjes.
 

 
Vrijdag was het dus Libelle-filmdag. Poekie werd een hele dag gevolgd, voor een reportage in de reeks 'vrouwen met een missie'.
 
's Morgens nog snel even langs de kapper! En om 09.30 stond de filmploeg hier. Reportster Ann en cameraman Jerome. Toffe mensen! Eerst werd er een interview met mij afgenomen, aan mijn bureau. Ik heb toch ruim een half uur over het Poekie-project verteld! En dan was het al tijd om de knuffels in de wagen te laden. In het UZA werden we hartelijk ontvangen door Sanne, de psychologe van de afdeling pediatrie. Zij heeft ook over de knuffels voor de kinderen verteld. Zoveel mooie woorden! Fantastisch! We hadden toestemming gekregen om op de kamer van een kindje te filmen. Ik geef nooit de knuffels zelf af aan de kinderen... dus dat heb ik nu ook niet gedaan (misschien waren dat wel mooie beelden voor de uitzending, maar ik blijf liever trouw aan mezelf :)). Sanne heeft die taak op zich genomen, net zoals ze anders  doet. In de gang kwam ik 'n leuke & lieve jongen tegen, Cisse... Hij was 'n beetje verbaasd, zoveel knuffels én een cameraman. Cisse mocht direct een knuffeltje komen kiezen! Mama Katrien mailde me 's avonds : 'Cisse slaapt nu met zijn mooi zacht knuffeltje in zijn bedje. Toch nog eens bedankt! Echt een mooi initiatief!'. Daar doen we het voor hé! Na ons bezoek aan het UZA zijn we snel gaan lunchen, want we moesten op tijd thuis zijn om Erna te ontvangen. Erna brengt regelmatig knuffeltjes. Ze mocht mee een kijkje nemen in de Poekie-kamer en even meehelpen. En toen stonden er drie dames van de ' Dansende Draden' aan de deur! We hadden elkaar nog niet eerder ontmoet, maar ze maakten graag even tijd vrij voor een bijdrage aan de reportage. Het was een hartelijke kennismaking! De dames van het handwerkclubje hebben hier verder aan hun knuffels gehaakt, super! Nog een kort interview met Robbe, en toen mocht vriendin Nadine op bezoek komen,  om haar 'getuigenis' over mij te doen... en om samen een glaasje wijn te drinken.  Dat was een mooie afsluiter van een superdrukke dag! :)
 
Ik heb héél véél mooie mensen gezien, héél véél mooie woorden gehoord! Het was een hartverwarmende dag!!  Nu is het natuurlijk spannend afwachten hoe de montage zal verlopen, want de reportage zal maar een kwartiertje duren. Hopelijk wordt er goed in beeld gebracht dat het Poekie-project er enkel kan zijn door al die creatieve mensen die zich met veel enthousiasme inzetten, door jullie dus! :)
 
Donderdag komt er een redactrice langs van Libelle, voor het interview in het Libelle-weekblad. Ergens in augustus moet ik langs de fotografe, voor een foto-shoot (help!!).
 
En nu verder knuffels inpakken, want dinsdag moet Robbe op controle in het UZ Gent, en dan nemen we natuurlijk weer graag knuffels mee!
 
Lieve groetjes van Poekie
xxx