Twee jaar lang heeft Poekie knuffeltjes bezorgd aan patiëntjes in verschillende ziekenhuizen. Dit kon enkel door de énorme inzet van heel veel creatieve mensen die mee knuffels hebben gemaakt. Na twee zeer intensieve jaren werd het Poekie-project in februari 2014 afgesloten. Maar de mensen van Zonnedekens zijn met een nieuw project gestart, namelijk Zonneknuffels. Zo kunnen al die creatieve mensen knuffels blijven maken én zo blijven de kinderen knuffels ontvangen! :)

Een DANK JE WEL aan al de mensen die het Poekie-project hebben gesteund!!!

Lieve groetjes,
Saskia & Poekie

zondag 14 juli 2013

Knuffels UZA + verslagje filmdag Libelle-tv


(Saskia, Sanne, Robbe - met dank aan het UZA)
 
Afgelopen vrijdag brachten Robbe en ik, samen met de Libelle-filmploeg, knuffels naar het UZA. Een doos met grote knuffels, een doos met kleine knuffels voor de prikkenmand en 2 Poekie-pakketjes voor 2 nieuwe patiëntjes.
 

 
Vrijdag was het dus Libelle-filmdag. Poekie werd een hele dag gevolgd, voor een reportage in de reeks 'vrouwen met een missie'.
 
's Morgens nog snel even langs de kapper! En om 09.30 stond de filmploeg hier. Reportster Ann en cameraman Jerome. Toffe mensen! Eerst werd er een interview met mij afgenomen, aan mijn bureau. Ik heb toch ruim een half uur over het Poekie-project verteld! En dan was het al tijd om de knuffels in de wagen te laden. In het UZA werden we hartelijk ontvangen door Sanne, de psychologe van de afdeling pediatrie. Zij heeft ook over de knuffels voor de kinderen verteld. Zoveel mooie woorden! Fantastisch! We hadden toestemming gekregen om op de kamer van een kindje te filmen. Ik geef nooit de knuffels zelf af aan de kinderen... dus dat heb ik nu ook niet gedaan (misschien waren dat wel mooie beelden voor de uitzending, maar ik blijf liever trouw aan mezelf :)). Sanne heeft die taak op zich genomen, net zoals ze anders  doet. In de gang kwam ik 'n leuke & lieve jongen tegen, Cisse... Hij was 'n beetje verbaasd, zoveel knuffels én een cameraman. Cisse mocht direct een knuffeltje komen kiezen! Mama Katrien mailde me 's avonds : 'Cisse slaapt nu met zijn mooi zacht knuffeltje in zijn bedje. Toch nog eens bedankt! Echt een mooi initiatief!'. Daar doen we het voor hé! Na ons bezoek aan het UZA zijn we snel gaan lunchen, want we moesten op tijd thuis zijn om Erna te ontvangen. Erna brengt regelmatig knuffeltjes. Ze mocht mee een kijkje nemen in de Poekie-kamer en even meehelpen. En toen stonden er drie dames van de ' Dansende Draden' aan de deur! We hadden elkaar nog niet eerder ontmoet, maar ze maakten graag even tijd vrij voor een bijdrage aan de reportage. Het was een hartelijke kennismaking! De dames van het handwerkclubje hebben hier verder aan hun knuffels gehaakt, super! Nog een kort interview met Robbe, en toen mocht vriendin Nadine op bezoek komen,  om haar 'getuigenis' over mij te doen... en om samen een glaasje wijn te drinken.  Dat was een mooie afsluiter van een superdrukke dag! :)
 
Ik heb héél véél mooie mensen gezien, héél véél mooie woorden gehoord! Het was een hartverwarmende dag!!  Nu is het natuurlijk spannend afwachten hoe de montage zal verlopen, want de reportage zal maar een kwartiertje duren. Hopelijk wordt er goed in beeld gebracht dat het Poekie-project er enkel kan zijn door al die creatieve mensen die zich met veel enthousiasme inzetten, door jullie dus! :)
 
Donderdag komt er een redactrice langs van Libelle, voor het interview in het Libelle-weekblad. Ergens in augustus moet ik langs de fotografe, voor een foto-shoot (help!!).
 
En nu verder knuffels inpakken, want dinsdag moet Robbe op controle in het UZ Gent, en dan nemen we natuurlijk weer graag knuffels mee!
 
Lieve groetjes van Poekie
xxx

11 opmerkingen:

 1. Bedankt voor je verslag. Zo hart verwarmend. We wachten met spanning af wanneer het op tv komt en in de Libelle.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zal een drukke maar mooie dag geweest zijn, eentje om nooit meer te vergeten. Alvast succes voor dinsdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuk verslag !
  we kopen zeker de libelle waar poekie instaat en kijken naar libelle tv !!
  en ondertussen >>>> knuffels haken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw Saskia, je hebt een hele grote stap gezet door dit intervieuw te doen!:-)Hopelijk zet het nog meer mensen aan om mee te doen. Succes voor de foto-shoot...spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En natuurlijk duim ik voor een goede uitslag bij de controle van Robbe op dinsdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Saskia deze drukke maar heel mooie dag zal je niet zo vlug vergeten hé :)
  Een heel mooi initiatief waarmee je begonnen bent !!
  En zoveel kinderen die je met knuffels kunt blij maken !
  Deze libelle ga ik eens kopen :)
  Lieve groetjes .. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. terechte belangstelling voor je mooie initiatief en spannend natuurlijk ook allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd en een heel verdiende pluim voor jou!!!!
  Zo geweldig wat je allemaal doet ( wat velen doen met hun knuffel :))
  Liefs marina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk allemaal seg!! Goed gedaan en zeker verdient!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Proficiat, we houden het in de gaten, dat interview. Ik lees het hier wel, vermoed ik, wanneer het online komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een vermoeiende maar leuke dag lijkt mij.
  Fijn dat Poekie in de bloemetjes wordt gezet :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Poekie :)