Twee jaar lang heeft Poekie knuffeltjes bezorgd aan patiëntjes in verschillende ziekenhuizen. Dit kon enkel door de énorme inzet van heel veel creatieve mensen die mee knuffels hebben gemaakt. Na twee zeer intensieve jaren werd het Poekie-project in februari 2014 afgesloten. Maar de mensen van Zonnedekens zijn met een nieuw project gestart, namelijk Zonneknuffels. Zo kunnen al die creatieve mensen knuffels blijven maken én zo blijven de kinderen knuffels ontvangen! :)

Een DANK JE WEL aan al de mensen die het Poekie-project hebben gesteund!!!

Lieve groetjes,
Saskia & Poekie

dinsdag 16 juli 2013

Knuffels voor het UZ Gent!

 
Gisterenavond de autokoffer volgeladen met Poekie-pakketjes & knuffels!
Vandaag brachten we een bezoekje aan het UZ Gent, voor de controle-onderzoeken van Robbe.
We waren er voor 08.00u... en om 18.00u waren we dan eindelijk terug thuis!
Gelukkig hadden we toch nog even tijd om de Poekie-knuffels naar het kinderziekenhuis te brengen!

 
Deze knuffels brachten we naar de 1ste verdieping, intensieve zorgen.
De knuffels werden direct in de knuffel-hang-mand geplaatst. Ieder kindje van de afdeling mag een lieve knuffel kiezen! Goed hé!
 

Gisterenochtend kreeg ik 'n mailtje van de 5de verdieping, afdeling kinderoncologie... of we Poekie-pakketjes konden meebrengen? Natuurlijk! Ik ben snel in de knuffels gedoken, om maakte een 40-tal pakketjes. Momenteel verblijven er 16 jongens en 13 meisjes op de afdeling, en dan nog enkele pakketjes voor eventuele nieuwe patiëntjes... toch weer héél confronterend, zoveel kinderen op de kinderkankerafdeling... Voor de meisjes-pakketjes koos Poekie deze keer knuffels uit de doos 'hond-kat-muis', voor de jongens dook Poekie in de doos met 'jungle-dieren'!  Sabine (links op onderstaande foto) is pedagogische begeleidster op de afdeling. Ze vertelde me dat de reacties op de knuffels steeds zeer positief zijn. Zo is er bv een kindje dat bij elke opname haar Poekie-knuffel meebrengt, een aapje met een roze tutu! Ook de ouders waarderen de handgemaakte knuffels voor hun kindjes. Fijn om zo'n verhalen te horen!
 
 
Een dikke dank-je-wel aan jullie allemaal, voor al de mooie knuffels!
 
Poekie
xxx
 
 

7 opmerkingen:

 1. Inderdaad, fijn om te lezen dat een knuffel toch een lichtpuntje kan zijn bij deze kinderen (en hun ouders en familie)
  we gaan door....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is dit toch een mooi project... Ons bedanken hoeft echt niet. Wij doen dit graag. Jij bedankt voor alles...

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar doe je het voor hé. Om die kinderen toch een lichtpuntje te geven.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat er weer een hoop kindjes blij gemaakt worden daar. In september ga ik de eerste knuffeltjes hier in nl brengen, ben heel erg benieuwd :)

  Groetjes Imara
  www.haakwereld.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je weer zoveel kinderen blij kan maken hiermee! Dan zullen wij bloggers misschien maar snel aan de slag gaan binnenkort om je voorraad weer aan te vullen?
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Poekie :)