Twee jaar lang heeft Poekie knuffeltjes bezorgd aan patiëntjes in verschillende ziekenhuizen. Dit kon enkel door de énorme inzet van heel veel creatieve mensen die mee knuffels hebben gemaakt. Na twee zeer intensieve jaren werd het Poekie-project in februari 2014 afgesloten. Maar de mensen van Zonnedekens zijn met een nieuw project gestart, namelijk Zonneknuffels. Zo kunnen al die creatieve mensen knuffels blijven maken én zo blijven de kinderen knuffels ontvangen! :)

Een DANK JE WEL aan al de mensen die het Poekie-project hebben gesteund!!!

Lieve groetjes,
Saskia & Poekie

maandag 16 juli 2012

Knuffels voor het UZ Gent!Na een welverdiende vakantie in Oostenrijk, is Poekie weer aan 't werk gegaan. 40 Poekie-pakketjes staan klaar om morgen mee naar het UZ Gent te nemen! :) Morgen moet Robbe eerst op controle-onderzoeken, en nadien brengen we de knuffels naar de 5de verdieping (oncologie).
 In elk pakketje zitten een 3-tal knuffels... 1grote, 1 kleine en dan nog een sleutelhanger of brooche. Voor de kleuters en de kinderen van de lagere school heeft Poekie er een unieke Poekie-puzzel bijgedaan... binnenkort ook te koop in de Poekie-shop! En natuurlijk zit er  in elk pakket het superleuke Poekie-boekje!! Voor de tienermeisjes neemt Poekie als extraatje  kleine schilderijtjes mee, gemaakt door de juf zedenleer van Robbe (foto's volgen nog). En dan is er ook nog een klein pakketje met knuffels (pluche beertjes met handgemaakte kleertjes) voor de 'prikkenmand'. Als de kindjes een prik krijgen (bloedafname, ruggenprik,...) mogen ze een klein kadootje uit de prikkenmand kiezen. En natuurlijk mogen die extra grote zomerknuffels ook mee! Die kunnen dan gegeven worden bij een speciale gelegenheid... een jarig kindje bv. Maar ze kunnen ook als troostknuffel gegeven worden... Eén van de vorige grote knuffels is bv aan de ouders van een overleden kindje geschonken... Poekie is er voor iedereen.

Wat mag je deze zomer nog verwachten op het Poekie-blog? Foto's van de Poekie-pakketjes UZ Leuven (er waren technische problemen met het doorsturen van de foto's, vandaar dat Poekie jullie zo lang heeft laten wachten), een superleuk patroontje van een échte Poekie-tas, voorstelling van de puzzel die Poekie heeft gemaakt, en natuurlijk de foto's van al die leuke knuffels die Poekie de afgelopen maanden heeft mogen ontvangen!!

Vanaf september zit Poekie weer naast de brievenbus te wachten op nog meer knuffels!
Als er vragen of suggesties zijn... poekie@telenet.be

4 opmerkingen:

 1. Hallo Saskia,
  Hoop dat het goed gaat met Robbe.

  Veel plezier met het uitdelen van de pakketjes.

  De knuffels komen in september naar je toe.

  Lieve groetjes, Reny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi dat jouw initiatief zo goed aan de gang blijft.
  Fijn dat jullie op die manier toch een beetje vreugde kunnen brengen in die moeilijke tijden voor de ouders en de kinderen.
  Blijf doorgaan.
  Intussen kijken wij uit naar o.a.het patroontje voor de Poekie-tas.

  Lieve groetjes,

  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.blogspot

  BeantwoordenVerwijderen
 3. SUPER... er zullen weer wat gezichten stralen, vermoed ik!!!!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Poekie :)