Twee jaar lang heeft Poekie knuffeltjes bezorgd aan patiëntjes in verschillende ziekenhuizen. Dit kon enkel door de énorme inzet van heel veel creatieve mensen die mee knuffels hebben gemaakt. Na twee zeer intensieve jaren werd het Poekie-project in februari 2014 afgesloten. Maar de mensen van Zonnedekens zijn met een nieuw project gestart, namelijk Zonneknuffels. Zo kunnen al die creatieve mensen knuffels blijven maken én zo blijven de kinderen knuffels ontvangen! :)

Een DANK JE WEL aan al de mensen die het Poekie-project hebben gesteund!!!

Lieve groetjes,
Saskia & Poekie

maandag 14 januari 2013

Winterpakketjes voor het UZ Gent!



Poekie heeft een paar drukke dagen gehad... er moesten weer een 40-tal pakketjes, met telkens 3 knuffels, worden klaargemaakt voor de afdeling kinderoncologie van het UZ Gent. Morgen moet Robbe op controle, dus dan nemen we graag knuffels mee.

Poekie laat jullie deze keer eens zien hoe we aan de slag gaan voor de pakketjes!
De knuffels zijn dus gesorteerd in dozen. De dozen staan meestal netjes in een bergruimte. Maar als er pakketjes moeten gemaakt worden, mogen de knuffels even uit de dozen komen piepen, en maken ze de slaapkamer van Robbe onveilig! De lente-doos, poekie-doos en zomer-doos hadden we deze keer niet nodig. Wel de winter-doos en de 'algemene knuffels'. Vooraan zien jullie de winterknuffels, achteraan de algemene knuffels. Per leeftijdscategorie kiest Poekie dan telkens een 3-tal knuffels, rekening houdend met jongens/meisjes. Per pakketje is er één knuffel die een Poekie-label om de hals krijgt. De knuffels worden dan ingepakt in zijdepapier en verdwijnen dan in de zakjes. Op de zakjes kleeft een Poekie-stickertje met de leeftijdsaanduiding.

Poekie neemt telkens ook een paar extra grote knuffels mee. Deze keer een lieve clown, een mooi negerpopje, een pinguïn-kussen, twee wintertassen voor de tieners en een supertoffe slangensjaal!

Ook aan de ouders van de kinderen en het personeel werd er deze keer gedacht... 2 grote dozen 'quick soep' voor in de ouder-keuken, een hartverwarmend tussendoortje! En ook voor het personeel soepjes. Voor de kinderen van de dagafdeling neemt Poekie een grote zak lolly's mee! :)

Dus als we morgen tijdens de rit naar Gent vastzitten in de sneeuw... genoeg knuffels om ons lekker warm te houden! :)


Poekie wil nogmaals iedereen hartelijk bedanken voor al die prachtige knuffels! Dank zij jullie kan Poekie telkens mooie knuffelpakketjes aan de kinderen bezorgen!!!
BEDANKT!!

Warme groetjes, Poekie
xxx